Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros csülök

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott csülköt kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, kevés sót adunk hozzá. Puhára főzzük.

A léből kivesszük, óvatosan kihúzzuk a csontot, hogy a hús egészben maradjon.
Alufóliába tesszük, és ha kihűlt, a hűtőbe rakjuk. A levét leszűrjük és eltesszük.

Másnap egy tepsibe karikázzuk a főtt
burgonyát. Megszórjuk az egyik karikára vágott hagymával, majd a csülök levén lévő olvasztott zsírral meglocsoljuk. Sütőben 25 percig fedő nélkül pirítjuk.

A csülökhúst felszeleteljük, fokhagymával megspékeljük. Rátesszük a burgonyára, ráhintjük a másik karikára vágott hagymát. Ráöntjük a mustárral, borssal elkevert 1 dl húslevet. Sütőben megpirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss