Mustáros-csirkés párnák

Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta
  • 250 g csirkemell
  • 200 g krémsajt
  • 200 g cheddar sajt (reszelt)
  • 150 g morzsolt kukorica
  • 150 g borsó
  • 50 g kolbász (szeletelt)
  • 3 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • olaj
  • bors
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A hagymát és az újhagymát megpucolom és felszeletelem, majd olajon megpirítom a felszeletelt kolbásszal együtt. Hozzáadom a kukoricát és borsót, majd együtt pirítom tovább egy pár percig.
    2. A tűzről félrehúzva lehűtöm, majd hozzáadom a krémsajtot és a reszelt cheddar sajtot. Eközben a csirkemellet megmosom, szárazra törlöm, majd apró csíkokra vágom és a mustárral, a sóval és a borssal bepácolom. Egy kevés olajon megpirítom, majd 3-4 evőkanál vizet hozzáadva felforralom. Miután ez is készen van és kihűlt, összekeverem a zöldségekkel.
    3. A leveles tésztát 2 mm vastagra nyújtom és hat egyenlő részre vágom. Közepüket megtöltöm a zöldséges-csirkés töltelékkel és hosszában felhajtom a széleit. Ezután a végeit is felhajtom és a hajtással lefelé egy tepsibe teszem őket. Villával a párnak széleit megnyomkodom, és a közepen egy lyukat csinálok, hogy a gőz távozni tudjon.
    4. A tojásokat szétválasztom, a sárgájával megkenem a párnákat. 180 fokon légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. Jó étvágyat!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek