Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros csirkecomb zöldséges kölessel

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 6-8 csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál dijoni (vagy másmilyen) mustár
  • 1 paradicsom
  • bors
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • A körethez:
  • 2 bögre köles
  • 4 bögre meleg víz
  • fél fej vöröshagyma
  • fél paprika
  • fél paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: A combokat sózom, borsozom, majd 10 percig állni hagyom. Aztán a mustárban is megforgatom őket, és még 10 percet adok nekik. Addig felszeletelem a vöröshagymát, megtisztítom a fokhagymát, mindent felkockázok a köleshez is. A sütőt 200 fokra előmelegítem.

Egy serpenyőben olajat hevítek, azon elősütöm a combokat úgy, hogy közben rádobom a petrezselyemzöldet, a felszeletelt hagymát és a 2 egész gerezd fokhagymát is, végül a paradicsomot. Mikor a hús minden oldala megsült kívülről, akkor tepsibe teszem a combokat, ráöntöm a levet a hagymával, kevés vízzel felöntöm, majd alufóliával lefedem, és a sütőbe teszem kb. 3/4 órára. Közben azért megnézem, nem kell-e felönteni ismét vízzel, hogy legyen egy kis szaftja is. Mikor már majdnem kész, leveszem a fóliát és még 10 percig pirítom a húst.

A köleshez mindent egyben beleteszek egy lábasba, a sót sem felejtem ki. Összekeverem, és közepes lángon főzöm, míg a levét el nem fövi (ami elég hamar lesz, figyeljünk! 5 perc után érdemes megnézni, hogy áll!!)

A csirkecombokat a kölessel tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss