Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Musszaka

MME MME
1 3.9/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán
  • 2 dl olaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 kg darált birkahús
  • 2 kávéskanál majoránna
  • kevés só
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 40 dkg meghámozott, kockára vágott paradicsom
  • 2 dl vörösbor
  • A tetejére:
  • 3 tojás
  • kevés liszt
  • 2 dl joghurt
  • reszelt sajt tetszés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott padlizsán két végét levágjuk, felszeleteljük, megsózzuk, állni hagyjuk, szitán lecsurgatjuk.

Nagy serpenyőben vajban megfonnyasztjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a darált birkahúst, és kevergetve sütjük, amíg meg nem pirul. Akkor megszórjuk liszttel és majoránnával, megsózzuk-borsozzuk, jól elkeverjük, ráöntjük a paradicsomot és a bort, felforraljuk, levesszük a tűzről.

A papírszalvétán megszárított padlizsánszeleteket serpenyőben a megmaradt olajban mindkét oldalon aranysárgára sütjük, az olajat pótoljuk, mivel a padlizsán sokat vesz fel.

A padlizsánszeleteket és a darált húst rétegekben tűzálló edénybe rakjuk.

Másik edényben a lisztet elkeverjük kevés sóval, ráöntjük a felvert tojást, hozzáadjuk a joghurtot, jól elkeverjük, egyenletesen ráöntjük a musszakára, megszórjuk sajttal, s középmeleg sütőben addig sütjük, amíg a teteje ropogós, aranysárga nem lesz. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss