Elkészítés: 1. 15 dkg tejszínt, 10 dkg joghurtot és 5 dkg porcukrot elkeverünk.
2. A muskotályos bort felére beforraljuk, és hozzátesszük a joghurtos krémhez.
3. A zselatinlapokat 2-3 percre hideg vízbe áztatjuk.
4. A maradék 20 dkg tejszínt habbá verjük.
5. A joghurtos krémből 1 dl-t kiveszünk, és abban feloldjuk a zselatint.
6. A habbá vert tejszínt, majd a zselatint is a krémhez adjuk.
7. A krémet 8-10 cm átmérőjű formákba töltjük, amiből ki tudjuk majd borítani.
8. A szőlőt leszemezzük, a szemeket félbe vágjuk, a habba nyomogatjuk.
9. A tetejét megszórjuk müzlivel, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
10. A hűtőből kivéve, vékony pengéjű késsel körbevágjuk az edény fala mellett. Tányérra borítjuk, szőlőszemekkel és müzlivel dekoráljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre