Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Müncheni fahéjas csillag

Hozzávalók

  • 40 dkg darált dió
  • 3 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás (fehérje)
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 1 db tojás (fehérje)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés

    1.

    Forgassuk össze a diót a porcukorral és a fahéjjal, majd tegyük félre. A fehérjét verjük kemény habbá a sóval, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd forgassuk a diós keverékhez. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

    2.

    Másnap gyúrjuk át a tésztát liszttel meghintett felületen, majd két réteg folpak közt nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra.

    3.

    A mázhoz szitáljuk a porcukrot a fehérjéhez, ízesítsük a citromlével, majd vonjuk be vele a tésztákat, és pihentessük 20 percig. Szúrjunk ki csillagalakzatokat forró vízbe mártott formával. Tegyük mindet sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 120 fokos sütőben 10–15 percig. Akkor jó, ha a tésztaalap puhább állagú, a tetején a máz pedig hófehér. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tálaljuk.

A kisült tészta légmentes dobozban hetekig tárolható.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin