Elkészítés: A csülköt feltesszük főni, sóval, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezzük. Majdnem puhára főzzük.
A megtisztított gombát, a sonkát és a zöldpaprikát felkockázzuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és megsózzuk, végül megpároljuk. Egy kicsit később hozzáadjuk a sonkadarabokat is.
A felkockázott nyers burgonyát tepsibe tesszük és megsózzuk. A majdnem puha csülköt kicsontozzuk, és a bőrével együtt feldaraboljuk (a felesleges zsírt leszedjük
róla). A burgonyára tesszük a feldarabolt csülköt és a gombás-sonkás-paprikás ragut, egyenletesen elosztva. A csülök levével felöntjük, alufóliával lefedve sütőben pároljuk.
Amikor majdnem kész az étel, a tejfölt a borral és az őrölt borssal összekeverjük, és ráöntjük a tetejére. Alufólia nélkül pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre