Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mulatós csülök

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy csülök
  • 80 dkg hámozott burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg főtt-füstölt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt feltesszük főni, sóval, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezzük. Majdnem puhára főzzük.

    A megtisztított gombát, a sonkát és a zöldpaprikát felkockázzuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és megsózzuk, végül megpároljuk. Egy kicsit később hozzáadjuk a sonkadarabokat is.

    A felkockázott nyers burgonyát tepsibe tesszük és megsózzuk. A majdnem puha csülköt kicsontozzuk, és a bőrével együtt feldaraboljuk (a felesleges zsírt leszedjük
    róla). A burgonyára tesszük a feldarabolt csülköt és a gombás-sonkás-paprikás ragut, egyenletesen elosztva. A csülök levével felöntjük, alufóliával lefedve sütőben pároljuk.

    Amikor majdnem kész az étel, a tejfölt a borral és az őrölt borssal összekeverjük, és ráöntjük a tetejére. Alufólia nélkül pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin