Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin rumos meggyel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Cukrozott meggyet is használhatunk, de akkor több rumaromát keverjünk majd a tésztába.

A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.

A tejfölt keverjük simára a tojásokkal, az étolajjal, és a rumaromával.

A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd keverőkanállal alaposan keverjük össze. Ezután adjuk a masszához a lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát. Én szilikonos formában sütöttem, így nem béleltem ki papírral.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss