A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Cukrozott meggyet is használhatunk, de akkor több rumaromát keverjünk majd a tésztába.
A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd keverjük össze.
A tejfölt keverjük simára a tojásokkal, az étolajjal, és a rumaromával.
A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd keverőkanállal alaposan keverjük össze. Ezután adjuk a masszához a lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.
A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát. Én szilikonos formában sütöttem, így nem béleltem ki papírral.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre