Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin-fasírt petrezselymes krumplipürével

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db zsemle
  • 24 vékony szelet bacon
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 teáskanál Worchestershire szósz
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ág rozmaring vagy kakukkfű (vagy mindkettő)
  • A krumplipüréhez:
  • 60 dkg krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 6 dkg vaj
  • 2 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: 1. A zsemlét beáztatjuk. A darált hús megsózzuk, megborsozzuk, Worchestershire-szósszal megöntözzük, a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldfűszereket, valamint a kicsavart zsemlét hozzáadjuk, és összedolgozzuk.

2. Egy 12 darabos muffinforma mélyedésit kibéleljük 2-2 szelet baconnel. A húsból golyókat formálunk, a mélyedésekbe tesszük, és a szalonnaszeleteket ráhajtjuk.

3. 180 fokos sütőben 25 percet sütjük.

4. A krumplit megmossuk, megfőzzük, majd meghámozzuk, és összetörjük. Még forrón hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, és habosra, krémesre keverjük. Finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a kisült muffin-fasírtokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetünk hozzá barnamártást vagy paradicsomszószt, de salátával is kínálhatjuk.

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss