Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellával töltött minipatisszon

default user icon

Hozzávalók

  • 10 db minipatisszon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 db mozzarellagolyó (125 g)
  • A mártáshoz:
  • 40 dkg konzerv darabolt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt rozmaring

Elkészítés

    1. A patisszont megmossuk, a kalapját levágjuk, a belsejét kikaparjuk úgy, hogy legalább 5 mm vastag fala maradjon. A fokhagymát meghámozzuk, a felforrósított olajon megfonnyasszuk. Hozzákeverjük a kikapart patiszszonhúst, és megpirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, és összedolgozzuk a felaprított mozzarellával. A keveréket a patiszonokba töltjük, lefedjük a kalapkákkal, és elrendezzük mindet tűzálló tálakban.
    2. A mártáshoz a paradicsomot felforraljuk a meghámozott és összezúzott fokhagymával. Megsózzuk, ízesítjük egy kevés őrölt rozmaringgal. A patisszonok mellé öntjük, lefedjük le az egészet alufóliával, majd 60 perc alatt készre sütjük  200 fokos sütőben. Közben néhányszor meglocsoljuk a paradicsommártással. Akkor jó, ha a patisszon roppanósra puhult.

    6 ISTENI TÖLTÖTT ZÖLDSÉG RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    TÖKFŐZELÉK ÉS FASÍRT - VÉGRE ITT A MINDENRE JÓ FŐZŐTÖK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin