Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellával töltött minipatisszon

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A patisszont megmossuk, a kalapját levágjuk, a belsejét kikaparjuk úgy, hogy legalább 5 mm vastag fala maradjon. A fokhagymát meghámozzuk, a felforrósított olajon megfonnyasszuk. Hozzákeverjük a kikapart patiszszonhúst, és megpirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, és összedolgozzuk a felaprított mozzarellával. A keveréket a patiszonokba töltjük, lefedjük a kalapkákkal, és elrendezzük mindet tűzálló tálakban.
  2. A mártáshoz a paradicsomot felforraljuk a meghámozott és összezúzott fokhagymával. Megsózzuk, ízesítjük egy kevés őrölt rozmaringgal. A patisszonok mellé öntjük, lefedjük le az egészet alufóliával, majd 60 perc alatt készre sütjük  200 fokos sütőben. Közben néhányszor meglocsoljuk a paradicsommártással. Akkor jó, ha a patisszon roppanósra puhult.

6 ISTENI TÖLTÖTT ZÖLDSÉG RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

TÖKFŐZELÉK ÉS FASÍRT - VÉGRE ITT A MINDENRE JÓ FŐZŐTÖK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss