Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellával töltött húsos arancini (rizsgombóc)

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 mk kurkuma
  • 3 db tojás
  • 10 dkg minimozzarella
  • 5 dl olívaolaj
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés

    1. A rizst bő vízben készre főzzük. Egy kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a parmezánt és a kurkumát. Hozzákeverjük a lefőzött, leszűrt rizst, majd egy tojást ütünk bele, hogy összeálljon.
    2. Egy kis masszát kiveszünk a tenyerünkbe, és gombócot formázunk belőle úgy, hogy a közepébe belenyomjuk a mozzarellagolyót.
    3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, és olívaolajban kisütjük.

Megjegyzés

Egyszerű hozzávalók, mégis remek és laktató főétel.

dankoerika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin