Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellával töltött gomba paradicsomos salsával

Hozzávalók

  • 12,5 dkg mozzarella
  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dkg kapribogyó
  • 3 dkg fekete olajbogyó
  • 1 dkg friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1.

    A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A lilahagymát apróra végjuk, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát egy kés lapjával szétnyomjuk, az olajbogyót karikákra, a gombák törzsét pedig kockára vágjuk.

    2.

    A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és ráhelyezzük a felszeletelt krumplit. Meglocsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

    3.

    Egy keverőtálban összekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot, a kapribogyót, az olajbogyót és 2-3 evőkanál olívaolajat. Jól étkeverjük, majd hozzáadjuk a hagyma felét is, majd megsózzuk és megborsozzuk. Tálalásig félretesszük.

    4.

    Egy másik keverőtálban elkészítjük a gomba töltelékét. Összekeverjük a felkockázott mozzarellát, az apróra vágott gombaszárakkal és a maradék lilahagymával. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk.

    5.

    Kivesszük a sütőből az elkészült krumplit. Átrakjuk a tepsiből egy tányérra, és tálalásig melegen tartjuk.

    6.

    Megtöltjük a gombafejeket a töltelékkel és egy másik sütőpapírt teszünk a tepsibe. A megtöltött gombákat a tepsire tesszük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és a sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük, illetve addig, amíg a sajt megolvad benne, és a teteje szép aranybarna nem lesz.

    7.

    Minden tányérra teszünk a sült krumpliból, mellé rakunk egy-egy gombát és a paradicsomos-kapris salsát. Jó étvágyat! 

    A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon! 

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT , ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin