Elkészítés: A ceruzababot megmossuk végeit levágjuk, 5 percre sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jéghideg vízbe szedjük. Ha a bab kézmelegre hűlt, 10-12 babot összefogva 1-2 szelet baconbe csavarjuk, és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és 1-1 szelet mozzarella sajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, rozslisztbe, felvert tojásba, rozsos zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
A bundás töltött csirkemellet a baconös zöldbabbal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre