Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellával rakott padlizsán

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg padlizsán
  • 40 dkg paradicsom
  • 4 szál újhagyma
  • 2 csomag mozzarella (á 12,5 dkg)
  • 1 evőkanál vágott bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A padlizsánt 3-4 mm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Karikákra vágjuk a sajtot és a paradicsomot is.

    Elkészítés: A padlizsánt, amikor letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és forró teflonserpenyőben, szárazon, mindkét oldalát megsütjük. Hőálló tálba teszünk 8 karika padlizsánt, rá paradicsomot, sót, őrölt borsot, pici bazsalikomot, sajtot, és ismét padlizsánt. Addig építjük, amíg a sajt elfogy. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék paradicsomot, padlizsánt és az újhagymát apróra összevágjuk, szintén sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a maradék bazsalikommal. A keveréket a rakottasra szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, és 10-15 percig sütjük a sütőben. Amikor a sajt szépen ráolvadt, kivesszük, és azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 386 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liloo
kb ugyanezt a receptet olvastam 1-2 hete a nok lapjaben is....
füstöltsó
Kösz a választ. A kicsöpögtetésre a hütö lenne a legmegfelelöbb hely?
painka
A padlizsánnak a kesernyés ízét a só oldja ki. Alényeg, hogy csöpögtessük ki belőle, rácson vagy lyukacsos valamin. Ez kb. 20-30 perc
füstöltsó
Mindmegette vagy valaki más aki tudja. - miért kell a padlizsánszeleteket a hütöszekrénybe tenni 20 percre?

Hasonló Receptek

Magazin