A melleket megtisztítjuk, a hártyákat, inakat levágjuk róla. Középen bevágjuk zsebesen (tehát nem vágjuk át). Kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A petrezselyem zöldjét megmossuk, felaprítjuk. A kis mozzarellag olyókat kettévágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk.
A töltelékhez a zsemlét a petrezselyemzölddel, a tojással, sóval, borssal, és zsemlemorzsával összekeverjük. A töltelék felét az egyik hús szeletre kenjük. Kirakjuk a felezett sajt golyókkal, paradicsom darabkákkal. A hús másik felét ráhajtjuk. Hústűvel összetűzzük. A másik darab húsnál is így járunk el.
A hőálló tál aljára teszünk egy kevés étolajat és egy kis vizet. Letakarjuk alufóliával. 220 fokra melegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük róla az alufóliát, Jól meglocsoljuk a tál alján lévő zsiradékkal és még 10 percre visszatesszük egy kicsit pirítani.
Amikor egy kicsit kihűlt, tetszőleges körettel tálaljuk. Most gerezdekre vágott burgonyát sütöttem ki mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!