Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellával és paprikával töltött padlizsán

MME MME
5/5
Hozzávalók
  • Elkészítési idő: 45-50 perc
  • Hozzávalók (2-3 adag):
  • 500 g padlizsán
  • 150 g mozzarella
  • 100 g marinált pritaminpaprika
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 1 KNORR Tejszínes paprikás csirke Rafinéria
  • só, bors (vagy KNORR Gyros fűszerkeverék)
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt hosszában vágjuk vékony szeletekre, majd forró serpenyőben kevés olívaolajjal süssük meg mindkét oldalát. A maradék padlizsánt, amit már nem tudunk szép szeletekre vágni, kockázzuk fel és szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra, és ízesítsük sóval, borssal vagy a KNORR Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika- és sajtdarabot, tekerjük fel, és tegyük a padlizsánkockákra. A KNORR Tejszínes paprikás csirke alapot keverjük el a tejszínnel, vízzel, öntsük a töltött padlizsánszeletekre, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss