Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás tésza

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tésztát tegyük sós vízbe, öntsünk hozzá egy kis olajat, és főzzük kb. 5 percig (nem szükséges, hogy nagyon puha legyen). Az apróra vágott hagymát kicsit pirítsuk meg. Egy kis lábasban készítsünk világos színű mártást a vajból és a lisztből. Öntsük fel tejjel, és főzzük tovább pár percig, állandó kavarás mellett. Adjuk hozzá a hagymát, a mozzarellát, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük lassú tűzön addig, amíg a sajtok el nem olvadnak. A kihűlt sajtos mártást óvatosan keverjük össze a főtt – lehetőleg spenótos – tésztával. A keveréket öntsük tűzálló tálba, helyezzük el rajta a felszeletelt paradicsomokat, és süssük kb. 30 percig előmelegített sütőben.

Ezek is érdekelhetnek

Friss