Elkészítés: 1 liter vizet felforralok, a spentóleveleket alaposan megmosom, száraitól megszabadítom. A forrásban lévő vízzel leforrázom, kinyomkodom belőle a felesleges nedvességet, felaprítom, keverőpohárba halmozom. A petrezselyemzöldet felaprítom, a kemény sajtot és 1 db egész tojást hozzáadok, sóval, borssal fűszerezem, botmixerrel pürésítem. Felhasználásig félreteszem.
A lepény alapjához 2 tojást szétválasztok, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját kis tálba helyezem.
A vajat egy kisebb lábosban felolvasztom, rászórom a lisztet, állandó kevergetés mellett világosra pirítom – épp csak annyira, hogy a vaj és a liszt halvány bézs színűvé váljon. Felöntöm a tejjel, majd a keverést folytatva, kezdem besűríteni. 1-2 perc elteltével hozzáadom a tojások sárgáját, a reszelt edámi sajtot, sózom, borsozom, kevés szerecsendióval fűszerezem. A könnyű mártást leveszem a tűzről, néhány percig állni hagyom, majd óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert fehérjét.
A sütőt 175 fokra előmelegítem.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit sütőpapírral borítok, 1 teáskanál olívaolajjal vékonyan megkenem, egyenletesen elosztom benne a sajtmártást. 5 percre beteszem a sütőbe, amikor a felszíne kissé megszilárdult, kiveszem. Az előkészített spenótot rákanalazom, a tetejét félbevágott mozzarellagolyókkal díszítem, kevés színes borssal megszórom.
A sütőben további 15-17 percet sütöm – akkor készült el, ha a sajt megolvadt, a spenótréteg pedig kissé megszilárdult.