Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a pirospaprikát, majd kevés paradicsomlével simára keverjük. Ebbe beletesszük a darálthúst. Ezt ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és ételízesítővel, majd készre főzzük. Ezidő alatt megfőzzük a tésztát. Leforrázzuk a paradicsomokat, hogy le tudjuk húzni a bőrét, majd karikákra vágjuk. A mozzarellát is vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a tejfölt a tojásokkal (ezt megsózzuk). Jénaiba rétegezzük a tésztát, a húst, a paradicsomot, a mozzarellát, majd megszórjuk bazsalikommal. Ezt folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, legfelülre mozzarella kerüljön. Ráöntjük a tojásos tejfölt. Lefedve kb. 20 pecig, majd fedő nékül is ugyanennyi ideig 180 fokon sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre