Elkészítés: A rizst felteszem főni, utána fedő alatt hagyom párolódni. Olívaolajat hevítek (én ennél a pontnál egy kis gombát is szoktam bele rakni, amit kicsit megpárolok olívaolajon), ráteszem a kinyomkodott spenótleveleket (fagyasztott is tökéletes, de előtte hagyom felengedni). Átmelegítem, erre jön rá a rizs, a sajt és a fokhagyma. Összekeverem, majd felöntöm 2 dl tejszínnel, és az egészet ismét átforgatom.
Nagyon egyszerű, nagyon gyors, és ráadásul vegetáriánus is. Na meg persze nem mellékesen nagyon finom. :) (Az, hogy a fokhagymát ki mikor adja hozzá az ételhez, szerintem egyéni preferáció kérdése.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre