Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, amikor kihűlt, a tetejét levágjuk, és a belsejét kivájjuk. A burgonyákat sütőtepsibe tesszük.
Az apró kockára vágott mozzarellát a jól lecsepegtetett kukoricával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott tavaszi hagymával összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd a burgonyákba töltjük. Végül az így töltött burgonyákat paradicsomszeletkékkel díszítjük. A szalonnaszeleteket egyenként lazán felcsavarjuk, majd a burgonyák mellé tesszük a tepsibe.
Az egészet forró sütőbe téve megsütjük. Tálaláskor a mozzarellás kukoricával töltött burgonyahajókat kettesével tányérra tesszük, végül ráhelyezzük a sült szalonnát. Bazsalikomlevéllel és tavaszi hagyma zöldjével díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre