Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellás fasírt

Hozzávalók

  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj + olaj a formához
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 1 ek szárított kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg mozzarella
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • A körethez:
  • 30 dkg spagetti
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • frissen őrölt bors
  • 12 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 12 dkg fagyasztott kukorica

Elkészítés

    1. Kiolvasztjuk a borsót és a kukoricát. Felockázzuk a zsemléket, langyos vízbe áztatjuk őket, majd kinyomkodjuk, és villával összetörjük. Felaprítjuk a hagymákat, és megpirítjuk a felforrósított olajon. Összedolgozzuk a darált húst a zsemlével, a hagymákkal, a tojással, a kakukkfűvel és sóval, borssal. Rudat formázunk belőle, és kiolajozott tepsibe fektetjük.
    2. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Felszeleteljük a mozzarellát és a paradicsom felét, és befedjük vele a húst. A többi paradicsom ot mellészórjuk, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.
    3. A körethez a csomagoláson megadott utasítás szerint kifőzzük a tésztát. Finomra főzzük a hagymákat, és megpirítjuk a felforrósított olajon. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Kevés vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és besűrítjük vele a tejszínes mártást. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, majd hozzáforgatjuk a tésztát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin