Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozart torta marcipánhabbal

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 1-1,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1/2 evőkanál kakaó
  • Az összeállításhoz:
  • Nutella
  • A marcipános habhoz:
  • 40 dkg fehér marcipán
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 6 dl tejszín
  • 12 lap fehér zselatin lap
  • 20 dkg pisztácia (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: A tojást és a vizet egy kancsóba öntöm, hogy 4 dl legyen együtt, majd ezt habosra keverem a cukorral. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd beleteszem a tojásba, most jön még a kakaó, és vízzel lazítom. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben megsütöm, hűlni hagyon.

A piskótalapot visszateszem a tortaformába, és lekenem a nutellával.

A marcipános habhoz beáztatom a zselatinlapokat hideg vízbe. Felmelegítem a tejszínt, belereszelem a marcipánt. Leveszem a tűzről, kevergetve kicsit kihűtöm, majd beleszórom a lereszelt fehércsokoládét, és kevergetve feloldom benne. Teljesen kihűtöm, majd legalább 2 órára hideg helyre teszem.

Ezután habverővel jól felhabosítom. A zselatinlapokat kinyomkodom, majd kevés meleg vízben feloldom, óvatosan összeforgatom a marcipános habbal. Ha teszünk bele pisztáciát, akkor durvára törve most tesszük bele.

Ha már kezd megkötni, akkor a nutellára simítom, megint hűtőbe teszem pár órára.

Tálalás előtt kiveszem a formából, és díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss