Elkészítés: A durvára lereszelt marcipánt a puha vajjal, a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, az aromával és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Vajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45-50 percig sütjük.
5 dkg tortabevonót felaprítjuk. A tejszínből 2,5 dl-t kimérünk, felforraljuk, majd félrehúzzuk, és feloldjuk benne a felapríitott bevonót és a nugátkrémet. Szárazra törölt keverőtálba öntjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tortalapot keresztben háromfelé vágjuk. A magas karimába foglalt alsó lapot az áfonyadzsemmel megkenjük, rátesszük a második lapot.
Robotgép habverőjével az áthűlt, de még lágy tejszínes nugátkrémet felverjük, és a tortalapra kenjük.
A habfixálót 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A maradék tejszínből 2,5 dl-t kemény habbá verünk, közben beleszórjuk a cukros fixálót. Óvatosan a nugátkrémes rétegre simítjuk, majd ráhelyezzük a harmadik tortalapot. Kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.
A maradék bevonót felaprítjuk, forró vízfürdőben megolvasztjuk, és márvány vagy porcelánlapra simítva hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, forgácsokat faragunk belőle, majd visszatesszük a hűtőbe.
A maradék tejszínt is felverjük, és a tortát a karima eltávolítása után a habbal bevonjuk. Végül csokoládéforgácsokkal és tetszés szerinti
virágszirmokkal díszítjük.