Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozart-torta III.

MME MME
1 5/5
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • néhány csepp keserűmandula-aroma
  • 4 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál tej
  • 20 dkg mogyorós nugátkrém
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 6,5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • áfonyadzsem
  • A díszítéshez:
  • csokiforgács
  • virágszirom
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A durvára lereszelt marcipánt a puha vajjal, a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, az aromával és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.

Vajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45-50 percig sütjük.

5 dkg tortabevonót felaprítjuk. A tejszínből 2,5 dl-t kimérünk, felforraljuk, majd félrehúzzuk, és feloldjuk benne a felapríitott bevonót és a nugátkrémet. Szárazra törölt keverőtálba öntjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A tortalapot keresztben háromfelé vágjuk. A magas karimába foglalt alsó lapot az áfonyadzsemmel megkenjük, rátesszük a második lapot.

Robotgép habverőjével az áthűlt, de még lágy tejszínes nugátkrémet felverjük, és a tortalapra kenjük.

A habfixálót 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A maradék tejszínből 2,5 dl-t kemény habbá verünk, közben beleszórjuk a cukros fixálót. Óvatosan a nugátkrémes rétegre simítjuk, majd ráhelyezzük a harmadik tortalapot. Kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.

A maradék bevonót felaprítjuk, forró vízfürdőben megolvasztjuk, és márvány vagy porcelánlapra simítva hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, forgácsokat faragunk belőle, majd visszatesszük a hűtőbe.

A maradék tejszínt is felverjük, és a tortát a karima eltávolítása után a habbal bevonjuk. Végül csokoládéforgácsokkal és tetszés szerinti
virágszirmokkal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss