Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozart-kuglóf

MME MME
4 4.3/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk; 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval habosra keverjük; egymás után hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd újra habosra keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vajkrémbe; ezután a lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd a csokoládéval és a mazsolával együtt szintén belekeverjük.
Az elkészített tésztát a kuglófformába töltjük, a felületét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 160-170 °C-on kb. 50-60 percig sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. Belisztezett deszkára borítjuk és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Felforrósított sárgabaracklekvárral és a csomagolási előírás szerint elkészített mázzal vonjuk be.
Ezzel a régi osztrák recept szerint készített kuglóffal biztos sikerre számíthatsz.

Megjegyzés

Ha sütőpapírt teszel a formába, és nem vajazod, akkor ne a formában hagyd teljesen kihűlni, mert teljesen beleragad a papír. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss