Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplacsokis palacsitatorony

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 11 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek olaj
  • 2 dl ásványvíz
  • A fehércsoki mousse:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl habtejszín
  • Étcsokoládé mousse:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A palacsintához az alapanyagokat csomómentesre keverjük, majd amerikai palacsitna vastagságú palacsintákat sütünk belőle. 
  2. A fehércsokis krémhez az 1dl tejszínt felforrósítjuk, az összetört csokit egy hőálló tálba tesszük, a forró tejszínt ráöntjük, és óvatosan kevergetve felolvasztjuk. Ugyanezt tesszük az étcsokival is, majd hagyjuk kihűlni a mousseokat.
  3. Egyben felverjük a 1,5 dl-1,5dl tejszínt, majd elfelezzük, és óvatosan belekeverjük krémekbe, majd a kész moussokat két külön habzsákba töltjük.
  4. Egy kisült és kihűlt palacsinta peremére az étcsokis mousseból nyomunk egy kört, majd a fehércsokis mousse következik, és ismét az étcsokis, a palacsitna közepe felé haladva. Ráteszünk egy réteg palacsintát, majd ezt újra megismételjük, de most úgy, hogy a fehércsoki mousse-al kezdjük és az étcsoki mousse-al folytatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg van krém és palacsinta.
  5. A palacsintatorony tetejére  nyomunk a fehér- és étcsoki mousseból, de most nem körbe-körbe, hanem kisebb halmokat. A tetejét, ízlés szerint tejszínhabbal díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss