A palacsintához az alapanyagokat csomómentesre keverjük, majd amerikai palacsitna vastagságú palacsintákat sütünk belőle.
A fehércsokis krémhez az 1dl tejszínt felforrósítjuk, az összetört csokit egy hőálló tálba tesszük, a forró tejszínt ráöntjük, és óvatosan kevergetve felolvasztjuk. Ugyanezt tesszük az étcsokival is, majd hagyjuk kihűlni a mousseokat.
Egyben felverjük a 1,5 dl-1,5dl tejszínt, majd elfelezzük, és óvatosan belekeverjük krémekbe, majd a kész moussokat két külön habzsákba töltjük.
Egy kisült és kihűlt palacsinta peremére az étcsokis mousseból nyomunk egy kört, majd a fehércsokis mousse következik, és ismét az étcsokis, a palacsitna közepe felé haladva. Ráteszünk egy réteg palacsintát, majd ezt újra megismételjük, de most úgy, hogy a fehércsoki mousse-al kezdjük és az étcsoki mousse-al folytatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg van krém és palacsinta.
A palacsintatorony tetejére nyomunk a fehér- és étcsoki mousseból, de most nem körbe-körbe, hanem kisebb halmokat. A tetejét, ízlés szerint tejszínhabbal díszítjük.