Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Moszkauer

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg durvára darált dióbél
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg darált cukrozott narancshéj
  • 1 dl tejszin
  • 1 dkg liszt
  • 1 kávéskanál étolaj
  • 15 dkg tortabevonó csoki

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat (a liszt, a csoki és az olaj kivételével!!!) felforralom. Egy sütőlemezt vékonyan bekenek étolajjal, kevés liszttel meghintem. A masszából kiskanállal mandulányi halmokat teszek a sütőlemezre kb. 5 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt kisütöm, teljesen lapos, kerek sütiket kapok. Akkor szépek, ha a szélük barnás, a közepük felé világosodnak. 2-3 perccel a sütés után késsel feszedem. Később törik!!!! A tejles kihűlés után olvasztott - étolajjal vagy vajjal - hígított tortabevonóval bevonom a sütik alját.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

warren13
Én hiába forraltam fel, úgy ahogy írták, nem sűrűsödött be annyira, hogy formázni lehessen, úgyhogy plusz lisztet kellett hozzá tennem!
mary-anna
Nálunk ezt medvetalpnak hívják, talán az arányok picit mások ( 10 dkg darált dió v. mandula)5 dkg cukrozott narancshéj, 5 dkg vaj, 5 evőkanál tejszín, 5 dkg cukor, 3 dkg liszt) Ha sütőpapíron sütjük, könnyebb kiszedni, nem ragad le és nem törik Isteni!
klorika
Semmi nem maradt ki belőle. A masszát kell megsütni. Nem mondom, hogy mindenkinek azonnal sikerül, de sztem nem hiányzik semmi a receptből.
halaszjozsi
Kedves \"mencziandi\" Mire gondolsz?? Mi az, ami kimaradt belőle? Vagy melyik részét nem érted?! Üdv H.J. A dióhoz, rakhattok, kevés zsemlemorzsát is, ami kiadósabbá teheti!! /nem venni észre a dió mellett, és olcsóbb, mint a \"csak\" dió! ;-) Üdv H.J.
mencziandi
Ez a receptleírás nem hibás véletlenül? Mintha kimaradt volna egy rész..... massza.....???

Hasonló Receptek

Magazin