Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Moszkauer II.

MME MME
1
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg durvára darált dióbél
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg darált cukrozott narancshéj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg finomliszt
  • A sütemény bevonásához:
  • 1 kávéskanál étolaj
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Egy edényben állandó keverés közben nyílt lángon felforraljuk a sütemény hozzávalóit (a liszt kivételével). Miután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet is.

A sütőlemezeket étolajjal vékonyan bekenjük, és nagyon kevés liszttel meghintjük. A tésztamasszából kiskanállal mandulányi kis halmokat formálunk a sütőlemezekre, egymástól 5 cm távolságra.

A süteményt előmelegített (160-180 fokos) sütőben 6-8 perc alatt megsütjük.

Teljesen lapos, kerek süteményeket kapunk, amelyek akkor szépek, ha a szélük barnás, a közepük felé pedig világosodnak. 2-3 perccel a sütés után késsel felszedjük az egyes darabokat, mert később törik a sütemény!

A teljes kihűlés után olvasztott, étolajjal hígított étcsokoládéval bevonjuk a sütemények alját. A csokoládé megdermedése után tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek