Elkészítés: Egy edényben állandó keverés közben nyílt lángon felforraljuk a sütemény hozzávalóit (a liszt kivételével). Miután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet is.
A sütőlemezeket étolajjal vékonyan bekenjük, és nagyon kevés liszttel meghintjük. A tésztamasszából kiskanállal mandulányi kis halmokat formálunk a sütőlemezekre, egymástól 5 cm távolságra.
A süteményt előmelegített (160-180 fokos) sütőben 6-8 perc alatt megsütjük.
Teljesen lapos, kerek süteményeket kapunk, amelyek akkor szépek, ha a szélük barnás, a közepük felé pedig világosodnak. 2-3 perccel a sütés után késsel felszedjük az egyes darabokat, mert később törik a sütemény!
A teljes kihűlés után olvasztott, étolajjal hígított étcsokoládéval bevonjuk a sütemények alját. A csokoládé megdermedése után tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre