Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsolt tésztával megszórt almás szelet

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A morzsolt tésztához:
  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 200 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 250 g vaj vagy margarin
  • A töltelékhez:
  • 1,1 kg almapüré
  • 100 g mazsola

Elkészítés

A tésztához a lisztet keverőtálban jól keverjük össze a sütőporral. Tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a tojást és a vajat. A hozzávalókból dagasztófejjel ellátott konyhai robotgéppel – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton – készítsünk morzsát.

A tésztamorzsa felét az előkészített sütőlemezen osszuk el, és nyomkodjuk le kanállal.

A töltelékhez az almapürét, esetleg mazsolával összekeverve, osszuk el a tésztán és szórjuk rá a megmaradt morzsát. Tegyük előmelegített sütőbe (elektromos sütő: kb.180°C) és süssük körülbelül 45-50 percig.

A sütőből kivett süteménylemezt helyezzük süteményrácsra, ha a sütemény kihűlt szeleteljük fel.

Megjegyzés

Fotó és recept: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek