A tésztához a lisztet keverőtálban jól keverjük össze a sütőporral. Tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a tojást és a vajat. A hozzávalókból dagasztófejjel ellátott konyhai robotgéppel – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton – készítsünk morzsát.
A tésztamorzsa felét az előkészített sütőlemezen osszuk el, és nyomkodjuk le kanállal.
A töltelékhez az almapürét, esetleg mazsolával összekeverve, osszuk el a tésztán és szórjuk rá a megmaradt morzsát. Tegyük előmelegített sütőbe (elektromos sütő: kb.180°C) és süssük körülbelül 45-50 percig.
A sütőből kivett süteménylemezt helyezzük süteményrácsra, ha a sütemény kihűlt szeleteljük fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre