Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Morzsás sárgabarackos pitetorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj + a formához
  • Valamint:
  • 50 dkg sárgabarack
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a mandulával, a cukorral, a vajjal. Akkor jó, ha morzsás a tészta, nem kell, hogy összeálljon.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 6 darab kb. 8-10 cm átmérőjű tűzálló tálkát, és a tészta 2/3 részét szétosztjuk bennük. A sütőben 8 percig sütjük.

    Közben a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a cukorral. Szétosztjuk a formákba, és a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát. További 25 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

    Tálaláskor 1-1 gombóc vaníliafagylaltot teszünk rá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin