Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás-mazsolás túrós pite

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 40 dkg sütőmargarin
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

1.

Vágjuk kis kockákra a hideg a sütőkockát. Morzsoljuk össze a liszttel, majd forgassuk bele a cukrot. A negyedét tegyük félre, a többihez adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre. Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit.

2.

A behűtött tésztát nyújtsuk ki, majd simítsuk tepsibe. Szurkáljuk meg villával, hintsük meg a zsemlemorzsával, majd kenjük meg a túrókrémmel.

3.

Szórjuk rá a félretett morzsát, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk fel, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss