Vágjuk kis kockákra a hideg a sütőkockát. Morzsoljuk össze a liszttel, majd forgassuk bele a cukrot. A negyedét tegyük félre, a többihez adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre. Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit.
A behűtött tésztát nyújtsuk ki, majd simítsuk tepsibe. Szurkáljuk meg villával, hintsük meg a zsemlemorzsával, majd kenjük meg a túrókrémmel.
Szórjuk rá a félretett morzsát, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk fel, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre