Morzsás-mazsolás túrós pite

Hozzávalók

  • 40 dkg sütőmargarin
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

    1.

    Vágjuk kis kockákra a hideg a sütőkockát. Morzsoljuk össze a liszttel, majd forgassuk bele a cukrot. A negyedét tegyük félre, a többihez adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre. Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit.

    2.

    A behűtött tésztát nyújtsuk ki, majd simítsuk tepsibe. Szurkáljuk meg villával, hintsük meg a zsemlemorzsával, majd kenjük meg a túrókrémmel.

    3.

    Szórjuk rá a félretett morzsát, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk fel, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha valaki nem szereti a mazsolát, akkor hagyja ki nyugodtan a sütőskor, anélkül is finom lesz a végeredmény!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások