Morzsás karfiol kéksajt-mártással

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (nagy)
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • kakukkfű (morzsolt)
  • petrezselyem
  • A mártáshoz:
  • 200 ml cukrozatlan habtejszín
  • 20 dkg márványsajt
  • citromlé

Elkészítés

    1.

    A megtisztított karfiolt szedjük rózsáira, és lobogó, sós vízben főzzük puhára azokat.

    2.

    Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, dobjuk rá a megmosott koktélparadicsomokat, és nagy lángon, rázogatva süssük őket addig, amíg kissé megpuhulnak. Szórjuk meg a zsemlemorzsával, ízesítsük a fokhagymagranulátummal, továbbá egy kevés sóval és morzsolt kakukkfűvel. Locsoljuk rá a megmaradt olívaolajat, és kevergetve süssük az egészet aranyszínűre. Ha túl száraz lenne a keverék, adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat. Végül forgassuk bele a leszűrt karfiolrózsákat.

    3.

    A mártáshoz melegítsük meg a tejszínt. Morzsoljuk bele a sajtot, és kevergessük addig, amíg meg nem olvad. A tűzről levéve ízesítsük néhány csepp citromlével. Osszuk el 4 db tányéron a morzsás karfiolt, és szórjuk meg egy kevés felaprított petrezselyemmel. A kéksajt-mártást külön kínáljuk hozzá.

    Receptek: Kocsis Bálint
    Fotó és stylist: Csigó Zita

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin