A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben puhára főzzük azokat.
Egy nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, rádobjuk a megmosott koktélparadicsomokat, és nagy lángon, rázogatva addig sütjük őket, amíg kissé megpuhulnak. Megszórjuk zsemlemorzsával, fokhagymagranulátummal ízesítjük, továbbá egy kevés sóval és morzsolt kakukkfűvel. Rálocsoljuk a megmaradt olívaolajat, és kevergetve az egészet aranyszínűre sütjük. Ha túl száraz lenne a keverék, adunk hozzá még egy kevés olívaolajat. Végül beleforgatjuk a leszűrt karfiolrózsákat.
A mártáshoz megmelegítjük a tejszínt. Belemorzsoljuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg meg nem olvad. A tűzről levéve néhány csepp citromlével ízesítjük. Elosztjuk a 4 db tányéron a morzsás karfiolt, és megszórjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel. A kéksajt-mártást külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre