Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás karfiol kéksajt-mártással

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

1.

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben puhára főzzük azokat.

2.

Egy nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, rádobjuk a megmosott koktélparadicsomokat, és nagy lángon, rázogatva addig sütjük őket, amíg kissé megpuhulnak. Megszórjuk zsemlemorzsával, fokhagymagranulátummal ízesítjük, továbbá egy kevés sóval és morzsolt kakukkfűvel. Rálocsoljuk a megmaradt olívaolajat, és kevergetve az egészet aranyszínűre sütjük. Ha túl száraz lenne a keverék, adunk hozzá még egy kevés olívaolajat. Végül beleforgatjuk a leszűrt karfiolrózsákat.

3.

A mártáshoz megmelegítjük a tejszínt. Belemorzsoljuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg meg nem olvad. A tűzről levéve néhány csepp citromlével ízesítjük. Elosztjuk a 4 db tányéron a morzsás karfiolt, és megszórjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel. A kéksajt-mártást külön kínáljuk hozzá.


Megjegyzés

Receptek: Kocsis Bálint
Fotó és stylist: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss