Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás édeskömény-paradicsom gratin

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg édeskömény gumó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 evőkanál friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem
  • A morzsához:
  • 5 dkg liszt
  • 3,5 dkg hideg vaj
  • 2 dkg parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Tisztítsuk meg az édeskömény gumókat, majd vágjuk szeletekre, öntsük egy hőálló edénybe, keverjük össze a szeleteket olívaolajjal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük nyakon a főzőtejszínnel.

A lisztet morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal a felkockázott vajjal és 2 dkg reszelt parmezánnal, az így kapott morzsával szórjuk meg az édeskömény tetejét.

Alufóliával lefedve süssük 30-35 percig, majd távolítsuk el az alufóliát, és szórjuk meg koktélparadicsommal és az 5 dkg reszelt parmezánnal. Néhány ág kakukkfűvel díszíthetjük – majd további 15 percre tegyük vissza a sütőbe. Ennyi idő alatt az édeskömény megpuhul – de ellenőrizzük egy késsel – a morzsa pedig szép arany barnára sül.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss