Elkészítés: A barackbefőttet leszűrjük. A morzsához valókat kézzel durva morzsára összedolgozzuk.
A tészta hozzávalót gyors mozdulatokkal morzsásra összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon cipóvá formázzuk. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és kerek (26 cm) tortaformába terítjük, hogy pereme is legyen. Jól belenyomkodjuk.
A tésztára rakosgatjuk a fél befőtt barackok nagy részét, a morzsát egyenletesen rászórjuk. A félretett fél barackokat is rárakosgatjuk, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A tésztát kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklével meglocsoljuk, a pisztáciával megszórjuk, és ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre