Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morvai kalácsok

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 dkg élesztő
  • 7,5 dl tej
  • 1 kg finomliszt (a fele lehet rétesliszt)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 kiskanál só
  • 1-2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez :
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • A tetejükre:
  • kb. 30 kiskanál szilvalekvár
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 6 dkg margarin
  • 3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához való tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés cukrot hozzáadunk, 15 perc alatt felfuttatjuk.

A lisztet tálba tesszük a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, a langyosra olvasztotmargarinnal, megsózva, citromhéjjal ízesítve 6-8 percig dagasztjuk. Végül a tojások sárgáját is beledolgozzuk, és 50 percig kelesztük.

Ha megkelt, lisztezett gyúrólapra borítjuk, kb. 60x45 cm nagyságú tésztát nyújtunk, amit 30 egyenlő négyzetre vágunk.

A túrót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd a tészták közepére kanalazzuk. 4 sarkát a töltelékre hajtjuk, és margarinnal kikent tesibe rakjuk úgy, hogy a hajtások alulra kerüljenek. Olvasztott margarinnal körbekenjük. Ujjunkkal a közepüket benyomjuk, a mélyedésbe 1-1 kiskanál szilvalekvárt rakunk. A lisztet a maragrinnal és a cukorral elmorzsoljuk, és a kis kalácsokra szórjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss