Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Morgós csúcs

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Morgós csúcs

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 140
  • Elküldve: 21

Hozzávalók:

  • 35 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 nagyon friss tojás
  • 25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré
  • 10 dkg vaj vagy \"Vénusz sütőmargarin
  • kevés rum, esetleg rumaroma
  • kristálycukor
  • kézi citromfacsaró
  • esetleg 1-2 evőkanál tej
  • magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt)

Elkészítés:



Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel.

Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával).

A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet , és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni, hűtve kell tárolni. Így is nagyon látványos, de minyonpapírra rakva a vendégek el sem hiszik, hogy Te készítetted!

Megjegyzés:

Ezt a receptet egy magazinban találtam. Kicsit átalakítottam, mert a család nagyon szereti, rendszeresen kéri, és így kicsit olcsóbb, de ugyanolyan jó.

A receptet Klari30 küldte. Köszönjük!

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 4. magine
    2008. március 21. (péntek) 17:58
    Hű, mióta keresem ezt a peceptet! Holnap lesz a nagy nap, hogy hozzákezdjek. Időhiány miatt most egyszerű, de mutatós vendégvárókat készítek a locsolóknak, ez is közte lesz! Majd írok a sikerről, vagy kudarcról.
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvasajt Szilvasajt
Ponty chia-magos bundában Ponty chia-magos bundában
Tócsni vilámgyorsan Tócsni vilámgyorsan
Tejfölös-virslis lencsesaláta Tejfölös-virslis lencsesaláta
Gesztenyés kalácstekercs Gesztenyés kalácstekercs
Fordított csokoládétorta őszibarackkal Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Amerikai palacsinta pofonegyszerűen Amerikai palacsinta pofonegyszerűen
Krumplifőzelék tejfölös habarással Krumplifőzelék tejfölös habarással
Zöldséges lencseleves galuskával Zöldséges lencseleves galuskával
Bableves füstölt szalonnával Bableves füstölt szalonnával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122770_szekelykaposzta-110.jpg Székelykáposzta, a legendás

A székelykáposzta hallatán könnyedén azt hihetnénk, hogy valamilyen erdélyi étellel van dolgunk, de a sokféle pest-budai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122810_oktoberi-program-110.jpg Októberi gasztroprogramok

Aranyló táj, valódi ősz, a nagy kirándulások, séták ideje az október. Hogy ne csak cél nélkül járjuk a vidéket vagy éppen a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept