Elkészítés: A diós töltelékhez a kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a vajjal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk nedves kézzel. Kb. 25 gombócot formázunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.
A gesztenyés töltelékhez a felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe tesszünk 1 szem magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorban mártogattuk)könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a kis csúcsokat, amelyek kívül diósak, belül gesztenyések.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre