Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morgós csúcs IV.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós töltelékhez:
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 8 dkg vaj
  • esetleg kevés tej
  • A forgatáshoz:
  • kristálycukor
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • kevés rum (rumaroma is jó)
  • Valamint:
  • kézi citromfacsaró
  • befőtt meggy vagy cseresznye

Elkészítés

Elkészítés: A diós töltelékhez a kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a vajjal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk nedves kézzel. Kb. 25 gombócot formázunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.

A gesztenyés töltelékhez a felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe tesszünk 1 szem magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorban mártogattuk)könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a kis csúcsokat, amelyek kívül diósak, belül gesztenyések.

Megjegyzés

Én alufólia csíkokkal béleltem ki a formát, így azzal ki tudtam emelni a csúcsokat. Csak akkor vettem le a fóliát, amikor tálaltam.
- mazsola87

Ezek is érdekelhetnek

Friss