Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mokkamousse torta

MME MME
4.5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 dkg darált mogyoró
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • pici só
  • 10 evőkanál kávélikőr
  • A mousse-hoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 5 lap zselatin
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál instant kávé
  • 1/2 teáskanál őrölt chili
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • Valamint:
  • 1 gránátalma

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a mogyorót serpenyőpen megpörköljük, kihűtjük. A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral habosra keverjük, majd szép óvatosan a lisztet és a darált mogyorót hozzászitáljuk. Egy 24 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 160-180 fokon 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a formából kivesszük, a sütőpapírt lehúzzuk, majd a piskótát visszatesszük a formába, és a kávélikőrrel megcsepegtetjük.

A habhoz a csokoládét összetörjük, és 1,5 dl tejszínnel felolvasztjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral és a kávéporral, a chilivel és a fahéjjal habosra keverjük gőz fölött. Hozzáadjuk a megpuhult, kinyomkodott zselatint, kevergetve feloldjuk, majd hozzáadjuk a csokoládés masszához. Hideg vízfürdőben kihűtjük.

A maradék tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt csokis krémbe. Az elkészült habot a tortalapra simítjuk, és legalább 6 órát pihentetjük.

A mázhoz a csokit összetörjük, és vízgőz fölött felolvasztjuk a tejszínnel. A cukrot a kakaóporral és 1,4 dl vízzel felfőzzük, majd a tejszínnel elkevert csokihoz öntjük, és ezzel vonjuk be a tortát.

A gránátalmát félbevágjuk, a magokat kiszedjük, és ezzel hintjük meg a tortát tálaláskor.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss