Elkészítés: A sütőt 230 fokra előmelegítjük, a nagy, lapos tepsit sütőpapírral borítjuk.
A tésztához a vizet és a vajat feltesszük a sóval és a cukorral. Amikor forr, lassan folyatva elkeverjük benne a lisztet, és addig kevergetjük folyamatosan, ameddig a tészta elválik az edény falától (vastag aljú edényben ez pár másodperc). Félrehúzzuk, rövid hűlés után a tojásokat egyenként alaposan elkeverjük benne.
A tésztát habzsákba vagy vastag nylon zacskóba töltjük, és nagyobb diónyi halmokat nyomunk egymástól kb. 3 cm-es távolságra. Vízzel megspricceljük a papírt, és nem baj, ha a tésztára is jut egy pár csepp. Betoljuk a forró sütőbe, 15 perc után a hőfokot visszavesszük 200 fokra, és a fánkokat pirosra sütjük. 1/2 óráig a sütőajtót ne nyitogassuk, mert összeeshetnek!
Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni kb. 10-15 percig.
Ameddig a tészta sül és pihen, elkészítjük a krémet. 4 dl tejet felteszünk forrni. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgáival, hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaót, instant kávét, és a maradék tejjel simára keverjük. Félrehúzzuk a forrásban lévő tejet, folyamatos keveréssel hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd mérsékelt hőfokon besűrítjük. Félrehúzzuk, elkeverjük benne a darabolt vajat, a vaníliás cukorral, rummal, pici fahéjjal ízesítjük. Hideg vizes mosogatóba állítjuk, sűrűn kevergetve hamar kihűtjük.
A kihűlt fánkok kalapját recézett késsel levágjuk, az alsó üreges felébe a krémet kiskanállal betöltögetjük.
A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, a krémre halmozzuk, végül a fánkok levágott kalapját a tetejükre illesztjük.
Porcukorral megszitálva kínáljuk.