Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mojitós és gorgonzolás-körtés macaron Ide süss! Ágitól

default user icon

Hozzávalók

  • A macaronhoz:
  • 20 dkg tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 22 dkg őrölt mandula, vagy egész mandula, amit ledarálunk (semmiképp nem finom mandulaliszt)
  • 40 dkg porcukor
  • 1 csipet cream of tartar
  •  
  • A bazsalikomos mojitos töltelékhez:
  • 40 dkg fehércsoki
  • 20 dkg tejszín
  • 5 dkg citrom
  • 5 dkg lime
  • 5 dkg fehér rum
  • 1 marék friss menta
  • 1 marék friss bazsalikom
  • A gorgonzolás, körtés diós töltelékhez:
  • 20 dkg gorgonzola
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 darab körte (nem túlérett)
  • bors

Elkészítés

    1. A macaronokhoz a tojásfehérjét kicsit habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, ameddig laza habos és fényes nem lesz. A mandulát nagyon puhára daráljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot. Egy csipet cream of tartarral elkeverjük, hogy jó legyen a tartása a tojáshabnak. A mandulás keveréket nagy mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal. Ne keverjük túl!
    2. Habzsákba töltjük, majd kis köröket nyomunk belőle szilikonlapra. Hagyjuk pihenni. Ha fél órát pihent 140 fokon 10 percig sütjük a macaronokat.
    3. Elkészítjük a bazsalikomos-mojitós tölteléket. A fehércsokit a tejszínnel vízgőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a citrom és lime héját, a rumot, az apróra vágott mentát és a bazsalikomot is. Jól elkeverjük. Hűtőben hűtjük. Ha összeállt, robotgéppel kihabosítjuk.
    4. A sós töltelék elkészítéséhez a gorgonzolát és a krémsajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk az előre lepürésített körtét. Borssal ízesítjük.
    5. A macaronok összeállításához két fél macaron kagylóra lesz szükségünk. Az egyik közepébe nyomunk egy kis krémet és mint egy szendvicsnél, a másik részével összeillesztjük. A macaronhoz desszertbort ajánlunk.

    IDE SÜSS! ROPOGTATNIVALÓ CUPCAKE-EK ÁGITÓL >>> 

    MÉG TÖBB IDE SÜSS! RECEPT >>> 

    EZ A HAGYOMÁNYOS SÜTI A KEDVENCE AZ IDE SÜSS! VERSENYZŐJÉNEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin