Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mohácsi rétes II.

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 réteslap
  • 4 db 150 gr-os kefir
  • 3 db tojás
  • 1,5 pohár búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 pohár étolaj
  • 5 pohár porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • A réteslapok kenéséhez:
  • étolaj
  • A rétes tetejére:
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcs, a réteslap és a túró kivételével mindent összekeverünk, és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, következik a 2. réteslap. Erre öntjük a búzadarás keverék felét, ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő 2 réteslapot, egyenként lekenjük olajjal. Erre kerül a darás keverék másik fele, megszórjuk a túróval, majd a barackdarabokkal, és befedjük a maradék 2 db olajozott réteslappal.

Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük, és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.

180 fokra melegített sütőben szép aranysárgára megsütjük. Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!

Megjegyzés

Meggyel is készíthető, legközelebb azzal készítem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss