Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas sajttorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz :
  • 20 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg mogyoró vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • A tetejére:
  • 17,5 dkg tejföl
  • 2 ek porckor
  • földimogyoró

Elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal. A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm - es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C - on 5 percig elősütjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a mascarponet, a porcukrot, a vaníliát, és a narancs lerestelt héját, simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C - on kb 45 percig sütjük.
  3. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
  4. A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyoróval díszítjük.

MÉG TÖBB ISTENI SAJTTORTA RECEPT >>> 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>>

ELRONTHATATLAN, EREDETI ÉS ENNIVALÓ: A SAJTTORTA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss