A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet hozzászitáljuk a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen rákenjük a masszát (kb. 37x33 cm-es tepsi). Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön ráfordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával letakarjuk a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, levesszük a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt feltekerjük, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük a krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd keverőkanállal, apránként hozzákeverjük a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém. (Apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe.)
A teljesen kihűlt piskótatésztát kitekerjük a papírból, majd egyenletesen rákenjük a mogyorókrémet. Ezután óvatosan feltekerjük, majd egy tálcára helyezzük. Az elkészült piskótatekercset megszórjuk ízlés szerint porcukorral.
A csokoládét felolvasszuk, majd a süteményre csorgatjuk, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval. Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.