Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyoróvajas-diós keksz

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 17 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró
  • 1 bögre búzaliszt
  • 1/2 bögre kukoricaliszt
  • 1/2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre holland kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2 db tojás
  • dió

Elkészítés

    Elkészítés: Első lépésként elkészítjük a mogyoróvajat és a diót. A diót néhány óvatos keveréssel apróra daraboljuk az aprítógéppel, majd félre tesszük. A mogyorószemeket szintén az aprítógépbe tesszük és 3 perc alatt pépesre keverjük.

    Egy magas falú tálban habosra keverjük a vajat a barna cukorral, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a vanília-aromát és a tojásokat. Alaposan összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett apránként adagoljuk a liszteket, a szódabikarbónát, a kakaót és sót. Utolsó lépésként jöhet az aprított dió.

    A masszából előbb golyókat formázunk, majd korongokká lapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, de figyeljünk arra, hogy legalább ujjnyi távolság legyen köztük.

    180 fokon megközelítőleg 10-15 percig sütjük.

Megjegyzés

Én mindig különböző nagyságúra formálom a kekszeket, így mindenki kedvére válogathat. Süteményes dobozban egy hétig is elállna, ha a család adna rá lehetőséget. :) Mi húsvétkor mindig ezzel várjuk a locsolókat.

liv2000
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin