Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyoróvajas-csokoládés szelet

Hozzávalók

  • 40 dkg zabkeksz
  • 16 dkg vaj
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 20 dkg csokoládé (70%-os)

Elkészítés

    1. A zabkekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk az olvasztott vaj felét és a mogyoróvajat, majd az egészet alaposan összekeverjük.
    2. Egy 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, mjad tenyérrel egyenletesen lenyomkodjuk, végül a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. 
    3. A csokoládés réteghez felolvasztjuk a maradék vajat, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
    4. Kivesszük a hűtőből a megdermedt mogyoróvajas kekszet, majd egyenletesen ráöntjük a felolvasztott csokoládét. Ezután visszatesszük a hűtőbe, és a csokoládét is hagyjuk megdermedni. 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin