Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas-csokoládés szelet

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabkekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk az olvasztott vaj felét és a mogyoróvajat, majd az egészet alaposan összekeverjük.
  2. Egy 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, mjad tenyérrel egyenletesen lenyomkodjuk, végül a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. 
  3. A csokoládés réteghez felolvasztjuk a maradék vajat, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
  4. Kivesszük a hűtőből a megdermedt mogyoróvajas kekszet, majd egyenletesen ráöntjük a felolvasztott csokoládét. Ezután visszatesszük a hűtőbe, és a csokoládét is hagyjuk megdermedni. 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss