Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas-csokoládés keksz

60 perc
egyszerű
megfizethető
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét éles késsel apróra vágjuk. A mogyoróvajat habosra keverjük a puha vajjal, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután, állandó keverés mellett, hozzáadjuk  az egész tojást is.
  2. A lisztetösszekeverjük össze a sütőporral, majdhozzászitáljuk  a mogyoróvajas keverékhez.Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkalösszegyúrjuk, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  3. Diónyi nagyságú golyókatformázunk. Egy tányérba pár kanál barna cukrotteszünk, a golyókat megforgatjuk a cukorban, majd egymástól kicsit távolabbhelyezzük, sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor minden golyó elkészült, egy villávalegy kicsit lelapítjuk mindegyiket.
  4. Előmelegített sütőbehelyezzük őket, majd közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt aranybarnáratjük a kekszeket (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
  5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek ha megmozdítjuk őket.
  6. A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk.

 

Megjegyzés

Szép díszcsomagolásban karácsonyra pl. ajándékba is adhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss